ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2020 11:40:00

Stovky lidí v provozovnách ano, jednotlivci ne?

Stovky lidí v provozovnách ano, jednotlivci ne?

Komentář na facebookovém pofilu k vládnímu harmonogramu uvolňování opatření, zavedených kvůli epidemii koronaviru

 Toto video (ZDE) stojí přinejmenším za zamyšlení. Jeho podání i doprovodný textový komentář se leckomu může zdát být poněkud svérázný, nicméně klíčový je fakt, který zde především v závěru zaznívá, a kvůli němuž toto video také sdílím.

Vláda stále drží drobné živnostníky u ledu. Například kadeřnictví a další provozovny, které navštíví denně desítky, maximálně pár stovek lidí, musí stále zůstat uzavřeny. Hobby markety ale ode dne svého znovuotevření po celé republice, náš region nevyjímaje, doslova praskají ve švech a mají opravdu závratné tržby.

Proč? Nekritizuji zde otevření hobby marketů. Představuje ale snad návštěva malé provozovny drobného živnostníka nebo kadeřnice větší riziko nákazy koronavirem než návštěva velkého hobby marketu, kde se současně mačkají stovky, denně pak tisíce lidí? Opravdu o tom nejsem přesvědčen.

Neničme životy drobným živnostníkům, vraťme jim možnost práce co nejdříve. Oni nás potřebují a my potřebujeme je!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama