ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2016 18:27:00

Svoboda nebo zákazy?

Svoboda nebo zákazy?

Patří děti do kaváren nebo nepatří? Měli by majitelé podniků zřizovat dětské koutky, anebo by měly mít děti naopak „zakázaný“ vstup do tradičních kaváren, aby nerušily ostatní hosty?

Rozhodně jde o zajímavé téma a budu rád, když se se mnou podělíte o svůj názor. Já jsem však jednoznačně přesvědčen o tom, že bychom se hlavně neměli snažit o vytváření nějakých univerzálních pravidel. Měli bychom to nechat na podnikatelích a jejich zákaznících. Jestli totiž bude v tom či onom městě poptávka po dětské kavárně, věřím, že dřív nebo později vznikne a najde si své spokojené zákazníky. Stejně tak budu rozumět některým kavárníkům, kteří vybudují stylovou kavárnu, určenou výhradně pro dospělé zákazníky. A především budu věřit v moudrost rodičů, kteří nebudou předřazovat kavárnu před hřištěm a když už vyrazí na společnou procházku zakončenou kávou a ovocným koktejlem, vyberou si podnik, ve kterém se všichni budou cítit příjemně. Nejhorší, co by se nám mohlo stát, by bylo, kdyby nám toto právo volby a naši svobodu chtěl nějaký ministerský úředník začít brát a vytvářel všeobjímající pravidla a regulace ve snaze „činit dobro“ a chránit tu děti, tu zase ostatní zákazníky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama