ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2020 19:52:00

Vláda připravuje jedno překvapení za druhým

Vláda připravuje jedno překvapení za druhým

Komentář na facebookovém profilu k uvolňování protiepidemických opatření

VLÁDA CHYSTÁ JEDNO PŘEKVAPENÍ ZA DRUHÝM…Jsem upřímně rád, že konečně dochází k rozvolňování protiepidemických opatření v naší zemi. Vždyť data z posledních dnů i týdnů jednoznačně ukazovala, že podobnému kroku nic nebrání.

Bohužel však i toto rozhodnutí přichází chaoticky a nahodile – a to pod tlakem nejen veřejnosti, ale především včerejšího soudního rozhodnutí, kdy soud označil dosavadní opatření za nezákonná.

Vláda se totiž snažila vyhnout zodpovědnosti za škody, které její rozhodnutí způsobí – a tak namísto krizového zákona raději využila jen zákon o veřejném zdraví, což je špatně.

Není tedy divu, že je dnes mnoho lidí v absolutním šoku. Vždyť byli dosud „krmeni“ statistikami umírajících s touto nemocí a jejich příběhy. Při veškerém respektu k možným důsledkům této nemoci však jakoby se dočasně pozapomnělo na to, že u nás umírají lidé i na jiné diagnózy.

Pokud tedy vláda ze dne na den rozhodne o rozvolnění opatření, reakce veřejnosti je logicky rozporuplná. Je z ní současně patrná na jedné straně velká radost a obrovský strach na straně druhé. Sám tvrdím již delší dobu, že je nejvyšší čas začít vracet životy nás všech do normálu. A to nejen kvůli ekonomice celé země, ale také kvůli ochraně zdraví veřejnosti, které se v uplynulých týdnech rozhodně nedostávalo takové péče, jakou by měli mít.

Jen je škoda, že podobná rozhodnutí nepřicházejí koordinovaně tak, aby se lidé každý den neprobouzeli do nových překvapení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama