ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2020 14:05:44

Zarputilé tažení proti konzumaci alkoholu přinese víc škody než užitku

Zarputilé tažení proti konzumaci alkoholu přinese víc škody než užitku

Komentář na facebookovém profilu k připravovanému zákonu ministerstva zdravotnictví, který chce výrazným způsobem omezit propagaci alkoholických nápojů

Zarputilé tažení proti konzumaci alkoholu přinese víc škody než užitku. Jak už jsem zde zmiňoval, ministerstvo zdravotnictví připravuje nový zákon, kterým chce tvrdě zakročit proti příliš velké konzumaci alkoholu v České republice, a to například tvrdými omezeními reklamy a de facto zákazem tradičních akcí, jakými jsou například košty vín a podobně.

Toto opatření samozřejmě bude mít katastrofální dopady nejen na moravské vinaře a pořadatele tradičních koštů vín a slivovice, ale také například na majitele malých pivovarů a podobně. V přiloženém odkazu se k problému vyjadřuji podrobněji.

Rád bych jen zdůraznil, že mi rozhodně nevadí snaha omezit konzumaci alkoholu a posilovat prevenci, a to zejména u dětí a mládeže. Nesouhlasím ale se zarputilým „tažením“, které namísto užitku přinese jen velké a nevratné škody.

Jsem rád, že velká část veřejnosti je stejného názoru jako já. Svědčí o tom i fakt, že počet podpisů pod peticí, kterou jsem s kolegy v tomto směru inicioval, raketově roste. Pokud se chcete připojit i vy, můžete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama