ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2020 12:03:00

Zdravotníci bez znalosti matematiky? Tohle přece není řešení

Zdravotníci bez znalosti matematiky? Tohle přece není řešení

Komentář na facebookovém profilu ke krizi ve zdravotnictví a jejímu řešení

 Nehodnotím teď systém přijímacího řízení obecně. Jak k tomu ale přijdou zájemci o jiné střední školy – například uměleckého charakteru? Pro ně je přece matematika důležitá ještě daleko méně než pro zdravotnický personál.

Navíc – opravdu si někdo myslí, že absence přijímaček z matematiky pomůže tomu, aby se studenti po škole profesi zdravotní sestry (bratra) skutečně věnovali? Vždyť si tuto školu ke studiu zvolí jen proto, že pro ně bude představovat nejsnadnější cestu, jak se dostat na střední školu a mít maturitu.

Řešení je přece úplně jinde! Práce zdravotnického personálu je náročná fyzicky i psychicky a není adekvátně ohodnocena. V tom je problém. Je třeba odstranit nerovnost a diskriminace, které v této oblasti panují. Také proto jsem s kolegy senátory před časem podal ústavní stížnost.

Pokud s ní uspějeme, do zdravotnictví Zlínského kraje může „přitéct“ navíc ročně více než miliarda korun (dle odhadů cca 1,2 mld.). Právě tyto peníze by mohly napomoci mimo také k navyšování finančního ohodnocení zdravotnického personálu, a tím v konečném důsledku zlepšit péči a pacienty.
Podtrženo – sečteno: sestry musí dostat lépe zaplaceno. Zrušení přijímaček z matematiky jim peníze nedá, pouze navýší počet studentů, kteří chtějí získat maturitu a budou pracovat ve zcela jiném oboru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama