ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2017 15:11:30 - Plavcová

spolupráce s ODS

Jestli se nepletu, nikdo z vašich kandidátů neuspěl. Byli zvoleni jen členové ODS. Jak zpětně hodnotíte přínos této spolupráce pro stranu Soukromníků? A budete mít jako starna něco z peněz, které ODS za mandáty získala? Předpokládám, že na kampani jste se podíleli i finančně. Děkuji, Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2017 13:12:41 - Ivo Valenta

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz, nicméně já se na výsledky voleb dívám zcela jinou optikou.

Přibližně 23 tisíc preferenčních hlasů pro kandidáty Soukromníků rozhodně není málo stejně, jako 2-3% body, které právě Soukromníci přinesli ODS. Například Petru Bajerovi chybělo jen 21 preferenčních hlasů k tomu, aby se stal poslancem. A spolu s Janou Křižkovou jsou prvními náhradníky. To vše mne drží v přesvědčení, že spolupráce ODS a Strany soukromníků byla oboustranně přínosná a jsem si jistý, že takto to vnímá i ODS. Podařilo se nám spojit síly a vytvořit druhou nejsilnější formaci na naší politické scéně. Přál bych si samozřejmě, aby výsledek byl ještě lepší, ale i tak jsem spokojen.

S pozdravem

Ivo Valenta