JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2023 4:35:00

To už se nedá nazvat jinak než dotační šílenství

To už se nedá nazvat jinak než dotační šílenství

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dotacím.

 Neuvěřitelných 750 miliard korun vyplatil stát na různých dotacích mezi lety 2014 a 2022. To je obrovské množství peněz, které navíc podle Nejvyššího kontrolního úřadu mnohdy ani nebývá efektivně využito.

To už se nedá nazvat jinak než dotační šílenství.

Myslím, že nastal čas i v tomto šetřit. Je proto dobře, že ministr financí plánuje škrtat 30 miliard Kč dotací ročně, to je cesta správným směrem. Dotační šílenství a dotace na nesmysly, které roztáčí inflaci, je třeba brutálně omezit. Nemyslím tím dotace na veřejně prospěšné projekty, jako jsou školy, stavba silnic, chodníků, opravu památek apod.

Díky seškrtání dotací ušetříme nejen peníze, ale hlavně si odvykneme od toho, že peníze padají z nebe. Peníze se musí vždy někde vydělat - to je normální, ne je čerpat.

Co si myslíte vy? Měl by stát seškrtat v rámci úsporných opatření dotace na nesmysly? Já jsem pro.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama