ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2011 19:44:43

Demokracie v naší zemi je nejspíš v mimořádném ohrožení

Demokracie v naší zemi je nejspíš v mimořádném ohrožení

Stanovisko stínového ministra vnitra k odposlouchávání poslankyně Kočí.

Velmi mne znepokojila informace o odposlouchávání poslankyně Kristýny Kočí. Jako pro stínového ministra vnitra a občana této země je pro mne naprosto nepřijatelné, a z morálního hlediska i nepředstavitelné, aby zde nadále byly využívány praktiky z prostředí tajných služeb či bezpečnostních agentur. Není možné, aby byli občané této země, včetně politiků a poslanců, odposloucháváni bez jakéhokoliv právního důvodu a v rozporu se zákonem.

Pokud by se snad ukázalo, že odposlouchávací zařízení bylo nasazeno firmou ABL či jinou s ní spřízněnou osobou, umocnilo by to naše přesvědčení, že je nepředstavitelné, aby lidé z prostředí firmy ABL zůstávali v jakýchkoliv pozicích ve státní správě.

Opakovaně apeluji na vládu, aby prostřednictvím ministra spravedlnosti v krátkém čase předložila návrh zákona o soukromých bezpečnostních agenturách, který by jejich činnost reguloval a ochránil základní lidská práva, včetně práva na soukromí. Pokud vláda nepředloží tento návrh do dvou měsíců, předloží jej poslanci za ČSSD. Na přípravě zákona jsme připraveni participovat.

Pokud by se potvrdilo výše uvedené podezření, byl by to důkaz, že další pokračování této vlády jakkoliv opřené o lidi z okolí Víta Bárty je mimořádným ohrožením demokracie v naší zemi.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama