ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2011 17:50:55

Množí se případy osobních bankrotů v řadách policistů

Množí se případy osobních bankrotů v řadách policistů

ČSSD chce řešit závažnou rozpočtovou situaci na ministerstvu vnitra ve Výboru pro obranu a bezpečnost PS

Ačkoliv bych měl mít radost z toho, že se postupně ukazuje, že jsem měl pravdu ve své kritice rozpočtu ministerstva vnitra pro tento rok, je tomu právě naopak. Připomenu jen, že jsem tehdejšího ministra vnitra Radka Johna upozorňoval na fakt, že rozpočet je nepravdivý, podhodnocený a bude mít negativní dopady. To se ukazuje právě nyní, kdy hrozí odchody zkušených policistů i hasičů, což bude mít dlouhodobý negativní vliv na výkon a činnost bezpečnostních složek státu.

Důkazem o pravdivosti mých argumentů jsou jak slova ministra Kubiceho, který v souvislosti s hospodařením resortu v prosinci letošního roku mluví dokonce o „přežití“, tak i dennodenní realita, kdy se například po snížení platů celá řada policistů dostala do dluhové pasti. Nový ministr Kubice tak fakticky sám usvědčuje svého předchůdce Radka Johna z nekvalitního řízení resortu vnitra. Odpovědnost ovšem padá i na hlavu premiéra Nečase, který celou dobu Radka Johna držel ve funkci.  

Kroky Nečasovy a Kalouskovy vlády, která pro tento rok vytvořila rozpočet založený na „tupých účetních škrtech“, začínají mít první konkrétní příklady závažných dopadů. Množí se totiž případy osobních bankrotů v řadách policistů. Jde nejen o ostudu státu, ale především se jedná o bezpečnostní riziko a riziko korupce. Pokud se tato vláda nazývá vládou boje proti korupci, v daném případě je její politika spíše prokorupční.

Budu proto požadovat, aby ministr vnitra Kubice a policejní prezident Petr Lessy na jednom z nejbližších zasedání Výboru pro obranu a bezpečnost PS PČR jednak seznámili poslance o současném stavu a zároveň aby navrhli další postup a řešení problému, a to jak v otázce docházejících provozních prostředků, tak v oblasti osobních bankrotů a platové politiky.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama