ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2011 12:18:00

Vítám opětovné prověření okolností spojených s tzv. týmem Delta

Vítám opětovné prověření okolností spojených s tzv. týmem Delta

Vítám rozhodnutí policejního prezidenta Petra Lessy opakovaně prověřit všechny okolnosti spojené s tzv. týmem Delta.

Jakékoliv násilí, ponižování či porušování zákona ze strany policistů nesmí být tolerováno, neboť narušuje důvěru v policii a policisty. Očekávám, že policejní prezident se závěrečnou zprávou o prošetření celé věci seznámí veřejnost.
Na celé kauze je přitom nejdůležitější, že se konkrétním incidentem této skupiny zabýval nezávislý soud a v jednom případě již vynesl pravomocný rozsudek.

Jsem přesvědčen, že v daném případě se jednalo o exces, který rozhodně nevypovídá o stavu celé policie. Tato zkušenost však musí vést nadřízené policisty k tomu, že budou více kontrolovat práci svých podřízených a snažit se identifikovat problémy ještě předtím, než dojde k podobné tragédii.

Zároveň je tato událost jasným signálem pro všechny, kteří se s nepřiměřeným a násilným chováním policistů setkají, aby kontaktovali Inspekci policie ČR a umožnili vyšetření podobných incidentů, třebaže se jich přímo nedotýkají.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama