ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2011 17:09:00

Vyšetřování Bártova "obálkovného" budí závažné pochyby

Vyšetřování Bártova "obálkovného" budí závažné pochyby

Vyjádření Jeronýma Tejce k vyšetřování údajných úplatků ve Věcech veřejných.

"Je to nářez. Je to docela neuvěřitelné." Těmito slovy dnes popisuje způsob vyšetřování podezření z uplácení, neboli půjček, ve vládní straně Věci veřejné ministr vnitra Jan Kubice. Je to pro mne poněkud zarážející hodnocení postupu policistů, a to obzvláště poté, co jsem v pátek z úst policejního prezidenta Petra Lessyho slyšel, že vyšetřování Bártova "obálkovného" probíhalo naprosto standardním způsobem.

 Ministr Kubice ve svém sobotním rozhovoru pro Lidové noviny řekl, že si neumí představit, že by se současná situace v policii, kdy nejsou dotaženy do konce kauzy vysoce postavených politiků, pod jeho vedením nezměnila. Tato kauza však zatím mluví spíše o opaku.

 Uvědomuji si, že ministr Kubice nemůže jakkoliv zasahovat do živého vyšetřování prováděného Inspekcí Policie ČR. Žádám jej však, aby veřejnosti alespoň v obecné rovině sdělil výsledky tohoto vyšetřování, jakmile bude ukončeno. Tedy, aby veřejnosti bylo známo, zda v této věci došlo k záměrnému zdržení vyšetřování možného úplatkářství ze strany Víta Bárty, či nikoliv. Očekávám, že v případě prokázání chybného postupu budou vyvozeny patřičné důsledky, včetně personálních.

 Vyjádření policejního prezidenta Lessyho o jednoznačně standardním postupu považuji za velmi předčasné, když prověřování inspekce teprve probíhá. Stále trvám na tom, aby ředitel ÚOKFK Tomáš Martinec sdělil, zda se před svým jmenováním do funkce protikorupční jednotky setkal s Vítem Bártou či Michalem Morozem. I tato zdánlivě nedůležitá informace může napomoci odhalení pravého stavu věci.

 Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama