ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2011 17:11:20

Žádáme informace o ovlivňování kauzy Pavla Drobila

Žádáme informace o ovlivňování kauzy Pavla Drobila

ČSSD bude iniciovat mimořádné jednání Ústavně právního výboru za účasti ministra Pospíšila a NSZ Zemana.

Sociální demokracie bude v souvislosti s aktuální kritickou situací ve státním zastupitelství iniciovat mimořádné jednání Ústavně právního výboru PS PČR. Zároveň budeme žádat, aby se tohoto mimořádného jednání účastnil jak ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, tak i Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Jsme přesvědčeni, že oba zmínění by měli poslancům osvětlit stávající situaci ve státním zastupitelství, budeme žádat vysvětlení personálních sporů i poskytnutí informací o možném ovlivňování kauzy Pavla Drobila. Pro svolání výboru máme zajištěno potřebných 6 hlasů, tedy 2/5 členů výboru.

Pro ČSSD jsou nepřijatelné jakékoliv zásahy do vyšetřování závažných korupčních kauz, o to více, jedná-li se o vysoce postavené vládní činitele či členy užšího vedení jedné z koaličních stran. Předpokládáme zároveň, že představitelé Nečasovy vlády jsou z informací týdeníku Respekt alespoň stejně znepokojeni, jako my.

Připomínám, že sociální demokracie v uplynulých dnech ústy stínového ministra spravedlnosti Jiřího Dienstbiera opakovaně vyzvala Jiřího Pospíšila, aby odvolal pražského vrchního státního zástupce Vlastimila Rampulu. Toho navrhl odvolat již počátkem března letošního roku právě Pavel Zeman. Poslanecká sněmovna nemůže rezignovat na Ústavou ČR a zákony danou kontrolu moci výkonné. Atmosféra na státním zastupitelství začíná nápadně připomínat dobu a kauzu Jiřího Čunka.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD a člen Ústavně právního výboru PS PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama