JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2016 15:15:00

Lidé by měli mít možnost a šanci se útokům ubránit

Lidé by měli mít možnost a šanci se útokům ubránit

Včera byla v Událostech, komentářích podle mého názoru podstatná debata o dalším strašném útoku na civilisty z poslední doby.

Tentokráte v německém vlaku, kde 17letý mladík hlásící se k Islámskému státu zaútočil sekyrou na cestující. Je to opravdu hrozné. Jak řekl bavorský ministr vnitra, i přes sebelepší bezpečnostní systém podobným útokům osamělých teroristů nebude možné vždy zabránit. Právě proto si ale myslím, že by nemělo být za současné situace omezováno právo evropských občanů držet zbraň, tak jako to plánuje Evropská komise ve směrnici o zbraních, ale naopak by lidé měli mít možnost a šanci se takovýmto útokům ubránit! Návrh evropské směrnice, která odzbrojuje evropské občany, je tak podle mě nesmírně nebezpečný a budu proto proti směrnici v Evropském parlamentu i nadále bojovat. Teroristé si totiž vždy zbraně seženou, proti nim směrnice nepomůže.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama