JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2019 21:39:00

Doporučuji českým ženám NEVOLTE ODS!

Doporučuji českým ženám NEVOLTE ODS!

Komentář na facebookovém profilu ke kauze zamilované poslankyně Majerové Zahradníkové

TISKOVÁ ZPRÁVA K VYJÁDŘENÍ PŘEDSEDY ODS PETRA FIALY K HLASOVÁNÍ POSLANKYNĚ ZUZANY MAJEROVÉ ZAHRADNÍKOVÉ

Po hlasování o odvolání poslance Václava Klause ml. z funkce předsedy školského výboru ve Sněmovně jsem zaznamenala vyjádření předsedy ODS Petra Fialy k poslankyni ODS (tedy jeho vlastní strany!) paní Zuzaně Majerové Zahradníkové, ve kterém pan Fiala komentoval její hlasování a podporu Václavu Klausovi ml. slovy: „Nenapadá mne, proč to udělala, snad jen – to mne tak napadá – může být do pana Klause zamilovaná...“ (viz video na následujícím odkazu: https://www.facebook.com/vaclavklausml/videos/644085319355862/)

Toto prohlášení předsedy údajně pravicové parlamentní strany považuji za znevažování ženy a důkaz, že není schopen ženy v politice uznat jako rovnoprávné partnerky, jako osoby, které mohou mít svůj vlastní nezávislý politický názor. Těmito svými postoji pak nahrává levicovým feministkám, kterým otevírá prostor pro jejich bezuzdné pseudopolitické akce typu „kojení v bance". Jsem přesvědčena, že postoje Petra Fialy jsou neslučitelné s českým právním řádem, s lidskou důstojností a z hlediska jeho osoby s výkonem jakékoliv politické funkce.

Proto doporučuji českým ženám: NEVOLTE ODS!

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.
lídr kandidátky Alternativy pro ČR 2017 ve volbách do Evropského parlamentu 2019
klara.samkova@lawyers.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama