ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2016 15:44:00

Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků

Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků

Modernější učebny nebo bezbariérový přístup už brzy nabídnou krajské školy svým žákům.

Školy připravily celkem 16 projektů, na které by chtěly čerpat evropské finance z IROP, ale také z národního dotačního titulu ministerstva zemědělství. Celkové náklady dosáhnou 185, 4 milionu korun.

"Mezi největší projekty patří rekonstrukce budovy Integrované střední školy Cheb v Komenského ulici 29, kde by mělo vzniknout Centrum technického a přírodovědného vzdělávání za asi 51 milion korun. Modernizací by také měla projít budova obchodní akademie v Karlových Varech ve Šmeralově ulici, díky tomu by studenti měli získat kvalitní odborné učebny. Náklady budou podobné, okolo 51 milionu korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Střední škola živnostenská v Sokolově plánuje pořízení výukových strojů do dílen pro budoucí truhláře, lepší vybavení pro výuku chce mít Gymnázium Aš.

Na uskutečnění projektů mohou školy získat 85 procent financí z Evropské unie, 5 procent by mělo jít ze státního rozpočtu a 10 procent z vlastních zdrojů žadatele. „Všechny projekty je třeba předfinancovat z vlastních prostředků, proto kraj, pokud to schválí krajské zastupitelstvo, poskytne školám peníze na přípravu akcí v celkovém objemu 7, 7 milionu korun,“ doplnil hejtman.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama