JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2019 21:25:01

Od zeleného stolu se reforma brněnské akademické medicíny opravdu řešit nemá

Od zeleného stolu se reforma brněnské akademické medicíny opravdu řešit nemá

Reakce emeritního hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška na dnešní článek v MF Dnes s názvem „Revoluce v péči. Místo nemocnice druhý IKEM“

V létě lidé moc neřeší politiku a politická rozhodnutí, ikdyž se jich mohou velmi negativně dotknout. S velkým znepokojením jsem si jako emeritní jihomoravský hejtman přečetl dnešní informaci Mladé fronty Dnes o zvažovaném zrušení Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně (řeči o brněnském "IKEMU" jsou pouhá omáčka). Jako občan Brna a jižní Moravy protestuji proti tomuto "experimentu" zvažovanému ministrem Adamem Vojtěchem. Za 8 let v čele kraje jsem bojoval za rozvoj celého jihomoravského zdravotnictví, které je provázaným organismem špičkových fakultních nemocnic s krajskými i městskými nemocnicemi. Od zeleného stolu v Praze se takto reforma brněnské akademické medicíny opravdu řešit nemá a nedá! Burcuji tedy ke stanovisku Masarykovu univerzitu, zejména její Lékařskou fakultu, Jihomoravský kraj i statutární město Brno, odbornou i laickou veřejnost - nepřipusťme nevratné experimenty s Brnem a jižní Moravou v sektoru veřejného zdravotnictví! Již v minulosti jsem byl s kolegy z ČSSD takto aktivní v čase úvah o zrušení a následné privatizace majetku Úrazové nemocnice Brno a podařilo se nám tehdy tomu speciálním zákonem zabránit, má to smysl se veřejně a nahlas ozvat i nyní u Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama