JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2021 17:50:00

Proč musel zemřít generál Lučanský?

Proč musel zemřít generál Lučanský?

Komentář na facebookovém profilu ke kazue údajné sebevraždy bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského.

Hezkou neděli. Nevím, zda jste zaznamenali megakauzu u našich sousedů na Slovensku-údajnou sebevraždu bývalého policejního prezidenta Milana Lučanského. Ten příbeh je hrozivý a každý den vyplouvají na povrch nová fakta, která poněkud diskreditují stávající vládní činitele,kteří zjevně při informování veřejností manipulovali. Pro neznalé-policejní exprezident se sám dostavil začátkem prosince ze zahraničí k výslechu, byl obviněn z údajné korupce a umístěn do vazby. Můžeme mít pochybnosti o tom kdo a proč proti němu vypovídal, proč by se ze zahraničí dobrovolně vracel po zatčení jeho předchůdce,nicméně to je jenom začátek. Do vazby je umístěn nelogicky v Prešově.

Po několika dnech je ve vazbě generál zraněn a převezen do vojenské nemocnice k operaci. Překvapivě až do Ružomberoku. Oficiální vysvětlení ministryně spravedlnosti- zranil se sám při cvičení v cele (údajně dělal kliky a zranil se o vězeňské lůžko). Vychází najevo, že měl vyražené oko, poškozenou lebku a objevují se informace o údajném konfliktu s dozorci, o zmlácení a zkopání generála v cele. Objevuje se informace o převráceném nemocničním vozíku a dalším úrazu hlavy generála - to má člověk věřit, že se převrátil sám? Následuje údajný pokus o sebevraždu, oběšení na teplákové bundě v době, kdy je vydáváno jídlo a cca 9 minut po poslední kontrole cely dozorcem. Následují pokusy o oživení, přijezd záchranky (ta vjede do věznice, je zastavena mezi branou, prohlédnuta, kontrolou procházejí zdravotníci, potom se přemísťují uvnitř věznice, čekají na odemčení a vpuštění do jednotlivých částí a cenné desítky vteřin či minuty jsou pryč). Generál je odvezen do nemocnice, kde druhý den oficiálně umírá. Ten příběh je strašlivý, s řadou vážných otazníků. Přicházejí další informace - o tom,že generál Lučanský odmítl při výslechu veškerá obvinění z korupce, vypověděl, že všechny jeho příjmy jsou legální a zdokladovatelné, žádal o konfrontaci se všemi, kdo jej obvinili z údajné korupce. Milan Lučanský byl policistou od roku 1990 a do funkce šéfa slovenské policie se "vyšlapal" od píky. Postavil se skutečné mafii a dostal za mříže několik jejích skutečných bossů. Jeho památku si připomínají lidé i policisté po celém Slovensku. Nynější ministr vnitra odmítl vyvěsit u slovenského ministerstva vnitra černý prapor, stateční policisté vzdali čest svému exšéfovi u hořících svíček před slovenským policejním prezidiem. Strašná atmosféra. A mnoho palčivých otázek. Proč musel zemřít generál Milan Lučanský? Co věděl, třeba o poznatcích z vyšetřování vraždy novináře Kuciaka a jeho přítelkyně Kušnířové? Bude smrt policejního exprezidenta důkladně a nezávisle vyšetřena? Bez odpovědí na tyto otázky se Slovensko ocitne úplně někde jinde než v civilizované Evropě roku 2021... A Věra Jourová by se o ně měla jménem EU zajímat také, pokud tedy platí zájem na dodržování evropských hodnot a vlády práva... Čest památce pana generála Lučanského a upřimnou soustrast jeho rodině.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama