JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Zastupitelka MČ Praha 13
  • SPD
  • Praha 13
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 20:54:16

Kandidáti za SPD v Praze podiskutují s Petrem Hamplem

Kandidáti za SPD v Praze podiskutují s Petrem Hamplem

SPD v Praze zahajuje horkou část kampaně. Také si půjdu poslechnout, jaké plány mají tři kandidáti SPD z Prahy do Senátu. Tady jsou oficiální informace.

"Kandidáti do Senátu SPD Praha chtějí zrušit Senát, zamezit nelegální imigraci a snížit daně. Diskutovat o tom budou se sociologem  Petrem Hamplem

PRAHA (25. srpna 2020) – Veřejná diskuse kandidátů SPD Praha do Senátu se uskuteční v pondělí 31.8. od 18.00 na Novotného lávce 5, Praha 1 ve velkém sále Vědecko-technické společnosti. Diskusi, kam je zvána široká veřejnost, bude moderovat sociolog Petr Hampl. Novináři mají vstup volný. Tématem budou otázky imigrace, snížení daňové zátěže obyvatel ČR nebo třeba zrušení Senátu.   

Vystupující:

Vítězslav Novák (bydliště Praha, 47 let), senátní obvod 24 (Praha 9)

Po absolvování střední průmyslové elektrotechnické školy v Ječné, od 90.let podniká v gastronomii a službách. Předseda pražské SPD. Otec 3 dětí. Jeho programem je snížení daňové zátěže a byrokracie.

„Více času na práci a pro zákazníky, ne pro byrokracii,“ říká Novák.  Toho chce docílit 3 hlavními body svého programu, tedy zrušením Senátu, stop nelegální imigraci a snížením daní. V Senátu chce bojovat za prosazení referenda, na které marně občané ČR čekají přes 30 let. „Za referendum jsem cinkal klíči na Václavském náměstí. Politici slibovali, ale nemáme jej dodnes,“ uvádí Vítězslav Novák. 

Dr.-Ing. Milan Urban (bydliště Praha, 60 let) senátní obvod 27 (Praha 1)

Diplomovaný architekt získal technický doktorát na Bauhaus univerzitě v německém Weimaru. Od té doby se věnuje architektuře a urbanismu. Je registrovaným architektem v České komoře Architektů, Board of Architects ve Velké Británii a Licencovaný Real Estate Broker v Dubaji. Jako architekt a urbanista působil v Londýně, Berlíně, Abu Dhabí, Dubaji  a Praze. Otec 3 dětí. Jeho programem je pomoc rodinám s dětmi a nulová nelegální imigrace.

„Chci zrušit Senát, zastavit nelegální imigraci a snížit daně,“ uvádí Urban. Podle něj je daňová zátěž obyvatel ČR neúměrná a lidem tak nezbývá v peněženkách tolik peněz, kolik by potřebovali na slušný život. „V Senátu chci prosadit takové zákony, které omezí zbytečné výdaje státu a umožní zásadně snížit daně. Chci 0% DPH na veškeré dětské zboží (po vzoru Velké Británie), 0% DPH na prodej residenčních projektů stejně jako ve Velké Británii a Německu, 0% DPH pro nákup stavebního materiálu pro bydlení.“ Snížené daně chce nahradit redukcí zbytečných výdajů státu jako je například zrušení Senátu nebo zastavení nelegální imigrace. „Když mne zvolíte, tak příště už k senátním volbám nebudete muset chodit,“ říká Milan Urban.

Ing. Milan Wűnsche (bydliště Praha, 63 let) senátní obvod 21 (Praha 5)

Zemědělský inženýr, který se jako novinář věnoval popularizaci vědecko-technického rozvoje. Je zakladatelem první česko-lotyšské firmy, která se zabývala výrobou a prodejem českých výrobků v zemích bývalého SSSR. Od roku 2010 je spolumajitel firmy na výrobu nástaveb a vybavení na terénní vozy. Přes 20 let se věnuje jako dobrovolný učitel lukostřelby dětem v Jedličkově ústavu. Je otec 3 dětí. Jeho volební motto je:  Bez rodiny nemáme budoucnost!  

V Senátu se chce zasadit o podporu podnikatelů, rodin s dětmi a zvýšení bezpečnosti občanů ČR. Chce docílit zrušení Senátu. „Budu podporovat program SPD, který je zárukou bezpečí a budoucnosti našich rodin a tím i naší vlasti. Využiji politický vliv senátora k podpoře občanů Prahy 5. Chtěl bych se stát lokálním ombudsmanem našich obyvatel,“ uvádí Milan Wűnsche."

Tolik oficiální část prohlášení. Za mne osobně bude zajímavá i procházka po Starém Městě. Novotného lávka, kde se akce koná, má výtečný výhled na Hrad a Karlův most. Takže trocha sentimentu v Praze s menším množstvím turistů než obvykle v tuto dobu a něco podvečerní politiky. Zajímaví budou kandidáti, ale i moderátor. Petr Hampl je osobnost, která má stále co říct a jeho témata a moje témata (co považuji za důležité řešit) se často prolínají. On je pragmatik, já občas zabrousím do menší utopie (ale stále realizovatelné). S takovými lidmi je radost se potkat. Tak se třeba uvidíme naživo.  


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama