JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2019 22:35:49

Další slon v porcelánu

 Další slon v porcelánu

Začnu netradičně, protože jde o Velkou Britanii a na sociálních sítích po včerejším projevu nového konzervativního premiéra v Britském Parlamentu by se toho našlo bezpočet - "Buranská" politika je zřejmě in.

Vědom si toho je i jeden z jejích představitelů Boris Johnson.  Zdá se, že právě díky svému tzv. nekonvenčnímu chování se nový britský premiér trefil voličům do vkusu. Být hulvát, mluvit sprostě a nectít zásady slušného chování jsou zřejmě zárukou úspěchu. No nevím jestli to bude platit i na Evropském kontinentu, nejen vůči politikům členských zemí EU.     Své o tom ví i americký prezident Donald Trump, který se rozhodně s nikým nemaže a v zahraniční politice se pohybuje jako slon v porcelánu.  A je mu jedno, co všechno může způsobit. Pokud jde o amerického prezidenta, ten je jednoznačným favoritem ankety „Hulvát roku“( pokud to nemáme prodloužit na dobu celého mandátu). Před nedávnem zaútočil na několik amerických kongresmanek s tmavou barvou pleti s tím, že se mají vrátit tam, odkud přišly. A čím se tyto političky provinily? Dovolily si kritizovat Trumpovu politiku. Zapomněl, a v tom je problém, že se už narodili v USA.  Johnson i Trump mají hodně společného. Také se umí vzájemně pochválit. Oba nepochopili nebo lépe nechtějí pochopit a uznat, co se děje ve světě. Nepochopili, že svět už není jednopolární a že se vše netočí kolem nich. A také už točit nebude. Nikdo se jim rozhodně podřizovat nebude a pomoci nemohou ani jejich silácké řeči…
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama