JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2018 22:01:18

Tvrdý brexit a hanba Bruselu

 Tvrdý brexit a hanba Bruselu

Možná někdo očekával, že se po včerejším bruselském (ne)jednání mezi EU a Británií konečně situace někam posune a začne se pracovat na budoucí „rozvodové smlouvě“, bez které si odchod Velké Británie z EU představit neumím.

Pět minut po dvanácté však nepřichází žádný posun. Vedení EU opět zklamalo a předvedlo se jako nekompetentní. Současný bruselský diktát plný nesmyslných nařízení a  „buzerace“ (doufám, že mi toto slovo odpustíte) členských států nikam nevede. Británie za půl roku nadobro odejde z EU, zabouchne za sebou dveře a my se nebudeme stačit divit. Proč asi Britové odcházejí? Nedivím se jim… Skoncujme již konečně se současnou podobou EU ve znamení nesmyslných kvót, sprostého diktátu, absurdních příkazů, neuvážených zákazů a nařízení a dejme více prostoru jednotlivým národním parlamentům a jejich zájmům. EU má být společenstvím, které hájí zájmy jednotlivých členů. Unie by měla být sjednotitelem evropských států, a to nejen v oblasti mezinárodní politiky či obchodu, ale také v oblasti bezpečnosti atd. Žel, se tak neděje. Bruselští byrokraté si z nás dělají jen legraci, stále dokola hasí následky problémů, které sami zavinili a nás všechny trápí, ale neřeší jejich příčiny. To mnoho lidí nechce a ani neumí pochopit! Pokud je však úkolem zlikvidovat EU a pohřbít tento projekt, pak se to bruselským daří dokonale.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama