JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2017 9:25:52

Každý prostředek je dobrý…

Každý prostředek je dobrý…

Přes 70 regionálních deníků vydavatelského domu VLTAVA-LABE-MEDIA a.s. zveřejnilo ve středu minulý týden speciální přílohu „Kupředu levá“.

Základní ideou a inspirací podle autora Martina Kratochvíla mělo být výročí 100 let od výstřelu z Aurory, kterým byl zahájen útok na Zimní palác. Čtyři středy po sobě má být publikováno hodnocení dopadů komunismu na svět i Československo. Nemusím připomínat, že ani komunistické strany, které ve východní a střední Evropě v minulosti vládly, o tomto období jako o komunismu nemluvily, ale nazývaly ho socialismem s různými přívlastky, protože nešlo o stav společnosti, kdy každý by pracoval podle svých schopností a mohl mít příjmy podle potřeb, ale jen podle zásluh. Skutečnost, že v předvolebním období, 28 let od tzv. „sametové revoluce“ budou KSČM a její voliči zcela nespravedlivě vystaveni mediální masáži, je „novodobou tradicí“ všech dosavadních voleb. Účel zkrátka světí prostředky…! Připomínám, že jde o účelové spojování KSČM s minulostí. Politické strany, které tady již 28 let vládnou a celých 25 let tvoří vládní koalice novodobé historie České republiky, ať jde o ODS, TOP 09, KDU-ČSL nebo ČSSD a nechci připomínat strany na jedno použití, jako byly ODA, Unie svobody a Věci veřejné, mají svou minulost tak zatíženou zadlužováním naší země a jejím rozprodejem, že si hledají skutečnosti dávno minulé, aby omlouvaly svou neschopnost a nekompetentnost a také zločiny, které samy napáchaly. Jde o uměle vytvářená témata ve společnosti, aby se lidé neměli čas zabývat tím, co na ně současnost chystá. Třeba jen další rozprorodej a zadlužování. První příloha se údajně měla zabývat padesátými léty. Autor se ale nechal unést důležitostí vlastního úkolu! A tak se do charakteristiky jím vybraných „11 nejpodstatnějších událostí„ do této dekády nevešel…! Začal rokem 1917 a skončil rozpadem Sovětského svazu v roce 1991. S uvedenými „přelomovými“ událostmi, jejich povrchní a zjednodušenou charakteristikou by bylo jistě možné i věcně a fakticky polemizovat. Bylo by to zbytečné! Autor jeho prvním dílem „Kupředu levá“ přímo ve vlastním textu dokazuje, že s daty a událostmi neumí pracovat! Jak jinak vysvětlit, že v upoutávce na další díly uvádí v závěru svého článku přímo termíny dalších středečních vydání - 11., 18. a 25. listopadu 2017 (!?) Což jsou ovšem středeční data měsíce října 2017! Nezbývá, než konstatovat, že…“ s čím kdo zachází, tím také schází“. Aurora vypálila svůj výstřel 7. listopadu, ale celý svět slavil „říjnovou revoluci“ - což bylo zdrojem nepřeberné řady vtipů. Martin Kratochvíl označil ve svém článku příští říjnovou středu za 11. listopad! Zřejmě obdivuje ruské bolševiky víc, než si připouští! Anebo snad, že by byl nakažen virem, o němž v závěru svého článku také píše?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama