JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2021 4:31:00

Nepřekročí svůj stín

Nepřekročí svůj stín

Komentář na facebookovém profilu k ústupu zájmu Markéty Pekarové Adamové a Olgy Richterové o post ministryně práce a sociálních věcí

 Nepřekročí, protože toho nejsou schopny. A přitom byly třaskavé jako americké bomby, nemilosrdně dopadající v dubnu 1945 na plzeňské Škodovy závody.

Bez okolků nemilosrdně hodnotily kroky ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a 1. místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová. Žasnul jsem, jak obě vždy přesně věděly, jak to dělat lépe, resp. jak ony dvě by to dělaly lépe, a u obou se po volbách předpokládalo, že mezi sebou povedou o křeslo Maláčové litý boj. Nepovedou, obě rychle vycouvaly nebo byly vycouvány. A také svorně popírají, že by kdy ve svých partajích byly stínovými ministryněmi daného rezortu.

Ať už je pravda taková či jiná, nastupuje nám do čela země hodně podivný kalibr... "odvážně bažící po zodpovědnosti"... (to je vtip). Vzpomínáte? Totéž jsme zažívali letos v únoru poté, co KSČM nepodpořila prodloužení nouzového stavu a mnozí krajští hejtmani v dresu tehdejší pravicové opozice se osypali kopřivkou, že by měli nést zodpovědnost. Teď se jí evidentně osypaly obě jmenované dámy.

K ministryni Maláčové jsem osobně měl bezpočet výhrad, mé interpelace neměla ráda, ale ke spoluodpovědnosti za sociální politiku státu se KSČM vždy hlásila, nikdy před ní neprchala. Paní Pekarová prahne po vedení sněmovny, Richterová jí chce nadšeně "místopředsedovat". Šéfka Topky kdysi řekla o Maláčové, že se chová jako slon v porcelánu, že nedělá věci pro lidi, ale proti nim.

Pro mě to žádný šok není, neboť vím, jak se obě chovaly ve sněmovně. Svůj vlastní stín prostě nedokázaly překročit. A jak se s těmito úhybnými manévry vypořádají ti voliči a ty voličky, které jim dali hlas, to zase naštěstí není moje trápení. Já je opravdu nevolil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama