JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2021 6:32:00

Pane Jurečko, zameťte si nejdřív před svým vlastním prahem

Pane Jurečko, zameťte si nejdřív před svým vlastním prahem

Šéf lidovců Marian Jurečka:" Snižme důchody komunistickým pohlavárům" -

 ...a rovněž bývalým funkcionářům Československé strany lidové a Československé strany socialistické, coby nedílných součásti Národní fronty socialistického Československa - to jste zapomněl dodat, pane předsedo, když už si hrajete na toho nejspravedlivějšího.

Je až trapné, a nepsaným pravidlem polistopadového vývoje, že když někomu teče do bot, pokaždé vytáhne antikomunistickou kartu. Lhostejno, zda eso, krále či spodka, hlavně to musí znít odhodlaně. Zrovna lidovci, které dneska nevolí už ani poměrně značná část věřících, jsou tím pověstní. Sami už roky na hraně volitelnosti se spojí klidně i s čertem, jen aby dál mohli tou svojí příznačnou falešností ohlupovat občany této země. Podle Jurečky chtějí narovnávat křivdy. A kdopak narovná křivdy, páchané tu po staletí církevními hodnostáři? Nemáte také pocit, že předseda KDU-ČSL nebo snad už jen jakýsi funkcionář koalice SPOLU, či co on dneska vlastně je, se tu svévolně pasuje do role soudce?

I těm bez právnického vzdělání je přece jasné, že povolán k narovnávání křivd je pouze soud. Nebo mně něco uniklo a v tomhle demokratickém marasmu může soud nahradit kdokoli, komu se to jen zamane? Navíc pan Jurečka jaksi opomněl, že na rozdíl od Slovenska, které se takovou novotou právě chlubí, protože v minulosti tam tak podivné vlády neměli, se něco podobného v naší České republice už událo. Bylo to v roce 1995, kdy byli odebrány výsluhy některým příslušníkům ČSLA a dalších ozbrojených sborů a že to vedlo k založení hnutí AR 95 (Aktivováni retroaktivitou) a k mnoha soudním sporům, kde nebyl stát vždy úspěšný a diskreditoval se u Evropského soudu pro lidská práva.

Chcete sahat na důchody lidem, kteří v Československu dbali na to, aby občané měli co jíst z domácích zdrojů, kde bydlet, aby měli zdarma zajištěnou základní zdravotní péči a vzdělání, aby fungovala dopravní obslužnost i v těch posledních vískách, kteří nedovolili rozkrást, rozprodat a zadlužit republiku na mnoho generací dopředu, kteří chránili státní hranici před nezvanými migranty a domácí trh před šuntem z dovozu atd., atd.? Tedy těm, kteří nedovolili právě to, čeho jste se vy, jako KDU-ČSL, posledních třicet let aktivně účastnili?

Zameťte si, pane Jurečko, nejdříve před vlastním prahem a nešikanujte slušné lidi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama