JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 17:23:48

Uvědomte si, že vás budou volit občané České republiky, nikoliv jiného státu

Uvědomte si, že vás budou volit občané České republiky, nikoliv jiného státu

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 9. 2017 k třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se ruší zákon č. 99/2000 Sb., o zákazu dodávek pro jadernou elektrárnu Búšehr

Vážený pane předsedo, členové vlády, paní a pánové, jen fakticky.

Česká republika po zrušení sankcí udělala několik kroků, mimo jiné začátkem srpna rozhodla o zvýšení své úrovně zastoupení v Teheránu a chargé d'affaires České republiky byl povýšen do funkce velvyslance, obdobně tedy učiní Česká republika vůči chargé d'affaires Íránské islámské republiky tady v Praze. Mimo jiné sousední Rakousko, které v referendu rozhodlo, že nebude provozovat jadernou elektrárnu, na inauguraci prezidenta Rúháního vyslala přímo předsedu rakouského parlamentu s velkou delegací včetně ministra životního prostředí. Samozřejmě se jejich firmy do této elektrárny ucházejí, jako to udělali v době stavby jaderné elektrárny v Búšehru v roce 2000, takže to vyráběli za nás. Já tady jako jihočech tvrdím, že jsme tím přišli o hodně peněz, ZZVZ Milevsko také mimo jiné jednu dobu o reputaci, a to nejen v této elektrárně, ale samozřejmě pro stavby jiných zařízení, byť nejaderných, ale energetických po celém světě. (V sále je obrovský hluk a velmi špatná slyšitelnost!)

Jestli myslíte, že můžeme takto dále pokračovat a nepotřebujeme práci pro naše lidi, prosím rozhodujte ve prospěch jiných států, jiných občanů, ale uvědomte si, že máme 43 dní do voleb a že vás budou volit občané České republiky, nikoliv jiného státu. (Potlesk poslanců KSČM.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama