Jakub Kawulok

  • SOCDEM
  • Hrádek
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2013 8:21:21

povolební vyjednávání

povolební vyjednávání

aneb jak se nám to pěkně v kotlíku vaří

V nezáviděníhodné situaci se nachází sociální demokracie, pyrrhovo vítěztví ve volbách jí staví do pozice prosebníčka. Andrej, si může klást požadavky, defakto skoro jaké chce, všechny „expertní týmy“ pracují na plno. Nejspíš pracují na tom jak zmást veřejnost, aby to vypadalo, že prosadí skoro celý svůj program /čssd/  a přitom půjde, dle mého soudu, o valnou většinu programu Ano a Lidovců. Tak jak byly karty ve volbách rozdány, z jedné strany neumožňují sestavení akceschopné, z dlouhodobého 4-letého hlediska, vlády, která by prosadila většinu ze svého volebního programu. Možná se mýlím, a budeme tady mít „drive“ vládu, která bude konat, ale z historie víme, že tomu slepenci nebo-li kočko psi můžeme dát maximálně 2 roky, ono Andrej má své zájmy, a věřte mi, že se na uzdě při jejich prosazování neudrží. Následně zde hrozí kriminalizace některých členů Ano, Úsvitu, protože je tam spousta zvláštních postaviček, nejlepší je Večerníček z Úsvitu…..ale to je na jinou story. Na druhou stranu, abych nebyl takový pesimista, se může podařit alespoň něco , např. společné zdanění manželů, revize církevních restitucí, zrušení superhrubé mzdy……….a snad budou ještě nějaká další pozitiva.

Nuže klasické politické strany si vrazily poslední hřebíček do rakve, i když paradoxně ODS může po 2 nebo 4 letech být jen a jen silnější, sociální demokracie ztratí po 2 letech vlády minimálně 5% a po 4 letech bude oscilovat na hranici 11%.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama