ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2015 12:10:07

Kraj plánuje obnovit historickou trasu z Plesné do Německa

Kraj plánuje obnovit historickou trasu z Plesné do Německa

Karlovarský kraj v německém Bad Brambachu podepsal společně s partnery Kooperační dohodu o obnově historického přeshraničního silničního spojení Plesná – Bad Brambach – Aš, které v budoucnu zjednoduší cestování v pohraničí a posílí cestovní ruch.

​Podepsání Kooperačního ujednání je dalším krokem k úspěšnému zahájení realizace společného česko-německého projektu obnovy kdysi hojně využívané trasy mezi oběma zeměmi. Partnery připravovaného projektu na české straně jsou Karlovarský kraj, Krajská správa a údržba silnic a město Plesná. Na straně německé pak dohodu podepsali zástupci zemského okresu Vogtland a města Bad Brambach.

„Jsem rád, že tu dnes děláme tento důležitý krok k tomu, abychom mohli co nejdříve předložit žádost do programu přeshraniční spolupráce. Doufám, že nebude dlouho trvat, a my se budeme moci v brzké době projet po nově obnovené silnici, která umožní občanům nejen snadněji cestovat za prací, ale také poznávat nová místa v našich regionech,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik při společném podpisu dohody.

Projekt s názvem „Obnova historického, přeshraničního silničního spojení Plesná – Bad Brambach – (Aš)“, na jehož realizaci chce Karlovarský kraj získat finanční prostředky ve výši bezmála 111 milionů korun z Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko, by měl být předložen ke schválení na jaře příštího roku. „Pokud půjde vše podle plánu a projekt uspěje, mohla by být nová silnice hotova již na jaře roku 2017,“ doplnil Jakub Pánik.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama