ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2015 12:51:53

Krajská nemocnice bude spolupracovat s 3. lékařskou fakultou UK

Krajská nemocnice bude spolupracovat s 3. lékařskou fakultou UK

Smlouvu o vzájemné spolupráci uzavřeli zástupci Karlovarské krajské nemocnice s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v Praze. Jde o další krok nemocnice k posílení vazby s konkrétními školami.


Obsah článku

“Předmětem podepsané dohody je spolupráce v pregraduální výuce,” řekl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März. Díky tomu mohou studenti 3. LF UK v nemocnicích v Karlových Varech a Chebu absolvovat stáže a praxe. “Půjde o stáže studentů magisterského i bakalářského studia i o individuálně sjednané stáže. Navíc nyní mohou studenti v naší nemocnici nově absolvovat také souvislé praxe v rámci předstátnicové přípravy studentů 6. ročníku magisterského studia.”

Od smlouvy si navíc nemocnice slibuje i větší zapojení svých lékařů do spolupráce s akademickou obcí a zlepšení povědomí studentů o provozech nemocnice a možnostech budoucího uplatnění v jejích provozech. Do Karlových Varů totiž dlouhodobě míří část absolventů právě z této fakulty. “Na druhé straně ne všichni studenti mají skutečnou představu o naší nemocnici a o tom, co po odborné stránce nabízí. To bychom chtěli změnit,” dodal März k podepsané dohodě.

Jednou ze zásadních informací, která by ke studentům měla putovat je i to, že Karlovarská krajská nemocnice v posledních letech prošla velmi zásadní proměnou. Dnes tak je technicky i personálně nejlépe vybaveným zařízením v regionu. “Do nemocnice jsme investovali přes 1,2 miliardy korun a více než polovina z této částky šla přímo z rozpočtu Karlovarského kraje,” upřesnil náměstek krajského hejtmana Jakub Pánik. “Díky tomu se nám podařilo smazat alespoň část obrovského dluhu, který tady historicky vůči nemocnici byl, a posunuli jsme ji na úroveň standardů 21. století,” konstatoval Pánik s tím, že v tomto směru chce kraj pokračovat i nadále. “Je tady ale ještě řada dalších věcí, které bychom rádi v budoucnosti dořešili. A to se týká i vazby nemocnice na školy, kde se rýsuje reálná možnost provázání střední zdravotnické školy a nemocnice v jednom areálu. To by mělo velký přínos pro obě strany,” doplnil Pánik.

Škola by tak mohla v budoucnosti sídlit ve spodní části areálu nemocnice, který se uvolní díky právě finišujícímu projektu Centralizace lékařské péče Nemocnice v Karlových Varech. Vedle smlouvy se samotnou fakultou navíc nemocnice uzavřela i partnerskou úmluvu se spolkem Trimed, který sdružuje studenty 3. LF UK. V jejím rámci se tak například lékařům nemocnice otevírají možnosti odborné spolupráce se studenty, nebo přímé spolupráce na realizaci akcí pořádaných Trimedem.

Dohoda s 3. LF UK je dalším z kroků KKN vedoucích k zlepšení vazeb mezi nemocnicí a školami v rámci oboru. Před nedávnem například KKN zahájila spolupráci se Střední zdravotnickou školou v slovenském Prešově a o partnerství jedná i s dalšími.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama