ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2016 9:09:16

Obliba jízdenek EgroNet u cestujících strmě roste

Obliba jízdenek EgroNet u cestujících strmě roste

Vlakem, autobusem a tramvají ještě nikdy necestovalo v rámci přeshraničního integrovaného dopravního systému tolik pasažérů. Jen v uplynulém roce si lidé v České republice a Německu koupili přes 56 tisíc výhodných jízdenek.

„Čísla dokládají, že jízdenka EgroNet rozhodující měrou přispívá ke stále těsnějšímu sbližování lidí v regionu,“ uvedl přednosta okresu Vogtlandkreises a předseda kooperačního sdružení EgroNet Rolf Keil.

Jen v České republice byl od roku 2013 zaznamenán nárůst prodeje jízdenek o 25 procent. „Těší nás, že naše intenzivnější marketingové úsilí přináší ovoce. Systém přeshraniční integrované příměstské dopravy EgroNet byl vyvinut pro občany a ti jej také přijímají. To je vynikající,“ řekl jednatel dopravního sdružení Verkehrsverbund Vogtland Thorsten Müller.

Jízdenka EgroNet je od prosince minulého roku ještě výhodnější pro rodiny s dětmi a malé skupiny. Vlakem, autobusem a tramvají tak může s jednou jízdenkou cestovat a přitom libovolně přestupovat až 5 osob. Cena pro jednu osobu je 200 korun, každá další osoba ve skupině si připlatí pouze 100 korun. Nová jízdenka EgroNetu navíc umožňuje rodině vzít s sebou zdarma až tři děti ve věku od 6 do 14 let a každý pasažér si může zdarma přibrat i jízdní kolo. Že se tato nová cenová logika setkala se zájmem, bylo patrné již v 1. čtvrtletí tohoto roku. Hodně malých skupin takto cestuje obzvláště v Německu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama