ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2016 5:29:00

Z peněz SFDI plánujeme dvacet neinvestičních akcí a čtyři investiční

Z peněz SFDI plánujeme dvacet neinvestičních akcí a čtyři investiční

?Silnice III. třídy ze Starého Sedla tvoří důležitou dopravní spojnici mezi Sokolovem a Karlovými Vary.

 Jde o vhodnou alternativu k dálnici D6 a hojně ji využívají i turisté při cestě na hrad Loket. Právě proto se Karlovarský kraj rozhodl pro opravu vytíženého úseku silnice tak, aby jízda pro řidiče byla bezpečnější a pohodlnější.

Na úseku od kruhové křižovatky u dálnice D6 u Sokolova až do Starého Sedla stavebníci ze společnosti SWIETELSKY stavební pracovali od poloviny července letošního roku. Nejprve odfrézovali stávající vrstvy vozovky v místech napojení a opravili podkladní vrstvy. Následně položili asfaltový beton, provedli napojení na stávající sjezdy a autobusové zastávky a zpevnili krajnice. „Rád bych poděkoval Karlovarskému kraji a Krajské správě a údržbě silnic Karlovarského kraje za opravu této silnice. Třicet až čtyřicet let se na ni nesáhlo a místy byla opravdu v dezolátním stavu,“ uvedl starosta Starého Sedla Miroslav Toncar během zvláštního kontrolního dne stavby.

Silnici ještě čeká po zajetí nové obrusné vrstvy obnova vodorovného dopravního značení. „Předpokládáme, že stavba, která přijde na 7,3 milionu korun, bude dokončena podle plánu v závěru srpna. Děkujeme řidičům za trpělivost, protože částečná uzavírka jim komplikuje průjezd tímto úsekem, ale věřím, že s nově opravenou silnicí budou spokojeni,“ řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Opravu vozovky kraj hradí z příspěvku Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), který pro letošní rok činí 112 milionů korun. „Celkem z peněz SFDI plánujeme uskutečnit dvacet menších neinvestičních akcí a čtyři investiční. Osm z nich už je dokončeno, tři stavby jsou rozpracovány. Počítáme s tím, že kompletně bude všechno hotovo nejpozději do konce října,“ dodal Jakub Pánik.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama