ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2014 15:09:32

Prezident Zeman dal zapomenout na protievropského Klause

Prezident Zeman dal zapomenout na protievropského Klause

Prezident Zeman svým projevem zaujal, na rozdíl od předchozího vystoupení Klause byl pozitivně přijat. Jeho evropský sen je možno sdílet, i když třeba tepání štrasburského sídla Evropského parlamentu vyznívá poněkud lacině.

Zemanova kritika evropské byrokracie mi přijde úsměvná, neboť její výstřelky blednou ve srovnání s tím, čeho se dopouštíme my v České republice. Tato kritika by podle mého názoru byla namístě tehdy, pokud naše česká byrokracie byla alespoň z poloviny tak účinná jako ta bruselská. Napadají mě v této souvislosti biblická slova o tom, že třísku v oku svého bratra vidíme, zatímco trám ve svém vlastním nikoliv.

Měli bychom si tedy v prvé řadě zamést před svým domácím prahem, aby skončila situace, kdy nejsme schopni vyčerpat všechny prostředky ze strukturálních fondů a za špatné čerpání a vůbec uplatňování evropského práva čelíme nejedné pokutě a sankci.

To, co se označuje termínem evropská byrokracie, je ve skutečnosti hustým a přitom jemným předivem právních předpisů, které jsou mnohdy vzájemně provázané a věcně na sebe navazují. Nelze proto tak snadno označit množinu nadbytečných předpisů a chirurgicky ji oddělit od těch důležitých a nepostradatelných. Od slov k činům proto bývá dlouhá cesta a prezident Zeman jistě není a nebude tím, kdo se touto dlouhou cestou bude klopotně prodírat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama