Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2014 13:03:50

Jižní Morava je krásný a dobře spravovaný kraj

 Jižní Morava je krásný a dobře spravovaný kraj

Z pracovní návštěvy předsedy poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji.

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček dnes ve čtvrtek 17. dubna 2014 zahájil pracovní návštěvu v Jihomoravském kraji, během které ho doprovází jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Předseda sněmovny nejdříve jednal s hejtmanem Haškem, následovalo setkání se členy krajské rady, jehož součástí byla také prezentace Jihomoravského inovačního centra a Jihomoravského centra pro mezinárodní mobilitu.

„Diskutovali jsme zejména o tom, jak schvalované zákony ovlivňují činnost kraje, shodli jsme se na potřebě zjednodušení a zrychlení přípravy strategických dopravních staveb,“ uvedl hejtman Michal Hašek. „Kraje tuto iniciativu podporují. Pokusíme se najít podporu pro příslušnou novelu ve sněmovně napříč politickými stranami tak, aby její ustanovení začala platit od příštího roku,“ řekl hejtman.

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček poděkoval za pozvání do Jihomoravského kraje, který označil za krásný a dobře spravovaný kraj a ocenil propracovaný způsob podpory vzdělávání a inovací na jižní Moravě: „Je to ucelený projekt ze strany samosprávy, který v jiných krajích chybí a ostatní regiony by se měly od jižní Moravy učit. Při diskusi se členy krajské rady jsem se zajímal o to, jak dopadá práce sněmovny a senátu na ty, kdo zákony uvádějí v činnost. Zazněly mj. kritické připomínky na příliš složitý Občanský zákoník, ze kterého se vychází při formulaci vyhlášek,“ řekl Jan Hamáček. Ocenil také vyrovnané hospodaření nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem a dobře fungující integrovaný dopravní systém na jižní Moravě.

Další částí programu předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na jižní Moravě je beseda se seniory v Domě s pečovatelskou službou v Újezdě u Brna, pracovní oběd se starosty obcí s rozšířenou působností, prezentace Multifunkčního centra zámek Lednice a prohlídka Lázní Lednice. Závěr návštěvy tvoří setkání se Svazem vinařů České republiky a Vinařským fondem v Mikulově, v rámci kterého podepíše hejtman Michal Hašek Memorandum o vzájemné spolupráci s Národním vinařským centrem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama