Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2016 18:29:00

Češi se v Gruzii podílí na výstavbě vodních elektráren, připravují se pivovary

Češi se v Gruzii podílí na výstavbě vodních elektráren, připravují se pivovary

Delegace vedená předsedou sněmovny Janem Hamáčkem navštívila Gruzii.

Navýšení obchodní výměny nebo dohoda o bezvízové styku mezi Gruzií a Evropskou unii, to byla hlavní témata jednání poslanecké delegace v čele s předsedou PSP Janem Hamáčkem s gruzínskými partnery.

Členové delegace poslanců, jejíž součástí jsou kromě zástupců poslaneckých klubů také předseda a místopředsedové Výboru pro evropské záležitosti, dnes jednali postupně s ministrem zahraničních věcí Gruzie Mikheilem Jenelidzem, pak se zástupci Parlamentu Gruzie v čele s předsedou Davidem Usupašvilim, s prezidentem Giorgi Margvelašvilim a s premiérem Gruzie Giorgi Kvirikašvilim. Při příležitosti Týdne Evropy měl předseda sněmovny Jan Hamáček také přednášku na zdejší Státní univerzitě Ilja. "Na jednáních jsme konstatovali, že vztahy obou zemí jsou na velmi dobré úrovni. Českým firmám se daří v Gruzii prosazovat, chystá se řada nových projektů. Češi se podílí kromě jiného na výstavbě vodních elektráren, připravují se projekty na výstavbu pivovarů nebo skláren. Velmi populární jsou v Gruzii také například vozy Škoda,“ uvedl předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Na jednáních obě strany projevili zájem politické i obchodní kontakty posunout ještě na vyšší úroveň.
Delegace vedená Janem Hamáčkem navštívila Gruzii (10. 5. 2016)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama