Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2016 6:33:00

Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic

Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic

Delegace Poslanecké sněmovny navštívila Kuvajt.

V rámci oficiální návštěvy Kuvajtu delegace vedená předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem jednala s nejvyššími představiteli tohoto státu.

Postupně se zástupci Sněmovny setkali s hlavou státu - emírem Sheikh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabahem, s místopředsedou vlády a ministrem zahraničních věcí Sheikh Sabag Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabahem a předsedou Národního shromáždění Marzouq Ali Al-Ghanim.

Předmětem jednání byla spolupráce obou zemí, rozvoj vztahů například v oblasti lázeňství a turistiky. „Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic, které nejsou pro naši zemi zanedbatelné,“ uvedl Hamáček s tím, že Kuvajt patří mezi nejbohatší státy a spravuje fondy, jejichž prostřednictvím investuje v zahraničí. „Mluvili jsme samozřejmě i o situaci v regionu, především v Sýrii, ale i o palestinsko-izrealském konfliktu,“ dodal předseda Sněmovny. Podle něj obě země, byť nejsou velké, mohou hrát důležitou roli prostředníka mezi znesvářenými stranami.

Vztahy mezi oběma zeměmi zástupci České republiky i Kuvajtu vyhodnotili jako velmi dobré, ale obchodní výměna neodpovídá možnému potenciálu. „Dohodli jsme se na způsobech, jak tuto situaci vylepšit,“ uzavřel Hamáček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama