Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2010 10:37:00

Kritika od ministra Chmiela je úsměvná

Kritika od ministra Chmiela je úsměvná

Je potěšitelné, že nevýrazný ministr pro evropské záležitosti má vůbec nějaký názor.

S potěšením jsem zaznamenal, že do této doby zcela nevýrazný ministr pro evropské záležitosti má nějaký názor. To je ale bohužel jediná pozitivní stránka jeho dnešního vystoupení.

Pokud Juraj Chmiel upozorňuje na neexistenci diskuse o evropské Strategii 2020 v ČR, upozorňuje právě na to, že jako člen vlády zklamal. Právě on je totiž odpovědný za projednání tohoto dokumentu nejen napříč politickým spektrem, ale i s dalšími aktéry, např. se zástupci zaměstnanců a zaměstnavatelů. Obvinění ČSSD z nekonstruktivnosti a nečinnosti v této věci je zcela absurdní i vzhledem k tomu, že to byl právě stínový ministr zahraničí ČSSD Lubomír Zaorálek, který ve věci Strategie 2020 a jejího projednávání v ČR již 28. ledna 2010 interpeloval předsedu vlády Jana Fischera s tím, že chceme znát konkrétní informace o pozici vlády a o postupu vyjednávání v této oblasti. Ani poté nás Juraj Chmiel neoslovil.

Stejně tak ministrova kritika evropské politiky ČSSD ukazuje jeho zoufalou neznalost. Zatímco ODS vystoupila z největšího europoslaneckého klubu a založením vlastní euroskeptické frakce se zcela připravila o jakýkoliv vliv, ČSSD svou evropskou politiku formuluje ve spolupráci se stranou Evropských socialistů PES již řadu let.

Pokud se pan ministr rozhodl v předvolebním čase pro jakousi sebeprezentaci, měl by si vybrat jiné téma a volit méně laciné argumenty. Doufám a věřím, že to bylo jeho poslední takto nekorektní a nesmyslné vystoupení.

Jan Hamáček
předseda Zahraničního výboru PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama