Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2016 4:28:00

Norsko není členskou zemí EU, problémy jako migrační vlna se jej přesto dotýkají

Norsko není členskou zemí EU, problémy jako migrační vlna se jej přesto dotýkají

Předseda Sněmovny jednal s šéfem norského Stortingu.

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se setkal se svým norským protějškem Olemicem Thommessenem. „Mluvili jsme především o aktuálních evropských tématech. Přestože Norsko není členskou zemí EU, problémy jako migrační vlna nebo referendum o členství Velké Británie v Unii se i jeho velmi dotýkají,“ uvedl Jan Hamáček po jednání. Oba předsedové parlamentů se zabývali i otázkami týkajícími se nadcházejícího summitu NATO ve Varšavě. „Norsko je také velmi aktivní ve spolupráci se zeměmi Východního partnerství, i zde jsme našli mnoho společného v postoji našich zemí,“ poznamenal předseda české Sněmovny. Olemic Thommessen se rovněž sešel s předsedou výboru pro evropské záležitosti Ondřejem Benešíkem a s předsedkyní Skupiny přátel ČR - Severské státy Radkou Maxovou a se členy této parlamentní skupiny Ivanou Dobešovou, Janem Farským a Josefem Zahradníčkem. 

Předseda Stortingu Norského království Olemic Thommessen je v těchto dnech na oficiální návštěvě České republiky, jednal se zástupci obou komor Parlamentu ČR i s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

Předseda Sněmovny jednal s šéfem norského Stortingu (31. 5. 2016)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama