Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2020 7:35:00

Situace se zhoršuje, pravidla se proto budou muset zpřísnit

Situace se zhoršuje, pravidla se proto budou muset zpřísnit

Ústřední krizový štáb (ÚKŠ) včera řešil především přípravu na vakcinaci obyvatelstva proti covidu-19. V gesci ÚKŠ bude zejména logistika a spolupráce s kraji.

 Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) informoval o dnešním jednání ÚKŠ, který se věnoval aktuální situaci, přípravě na očkování obyvatelstva proti covidu-19 a pomoci Česka v zahraničí. „Situace se zhoršuje, a pravidla se proto budou muset zpřísnit. Znovu opakuji, jediný způsob, jak zabránit nárůstu nemocných, jsou karanténní opatření a omezení kontaktů mezi lidmi,“ uvedl Jan Hamáček s tím, že se situace zhoršuje všude v Evropě.

Dlouhodobější změnu k lepšímu přinese dle ministra vnitra vakcinace, kterou připravuje Ministerstvo zdravotnictví. Ústřední krizový štáb v této souvislosti funguje jako spojka mezi centrálními úřady a kraji, řeší logistiku a využití zdravotnické infrastruktury jednotlivých krajů. „Situaci zlepší masivní vakcinace. Příští úterý bude velká videokonference s hejtmany a zástupci vlády. Stát nakoupí další zdravotnický materiál,“ doplnil předseda ÚKŠ s tím, že půjde především o jehly, injekční stříkačky a další věci potřebné k samotné vakcinaci.

ÚKŠ také projednával pomoc v podobě ochranných prostředků ze zásob Ministerstva vnitra pro Ukrajinu, Bělorusko, Kosovo a Černou Horu, kterou schválila vláda (více ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama