Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2021 21:15:00

Tak tohle NE!

Tak tohle NE!

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha na rozdělení nemocnic na 'dobré' a 'špatné'

 Jsem naprosto pobouřen návrhem ministra zdravotnictví Vojtěcha (ANO)! Jeho nápad na selekci nemocnic v České republice a jejich rozdělení na „dobré“ a „špatné“ není nic jiného, než začátek PRIVATIZACE ZDRAVOTNICTVÍ! Smyslem návrhu je postupně zadlužit zejména malé nemocnice, aby se mohly výhodně prodat soukromým investorům. Nebo je zavřít úplně.

Pokud by Vojtěchův šílený plán byl realizován a menší nemocnice by byly v ohrožení, výrazně by se prodloužila vzdálenost mezi pacienty a nemocnicemi. A doplatili by na to hlavně lidé, kteří žijí v menších městech a na venkově. To absolutně odmítám.

ČSSD bude vždycky stát v cestě privatizaci zdravotnictví a bude bojovat za dostupnost zdravotní péče po celé ČR. Boj proti poplatkům ve zdravotnictví nebo proti rušení akutních lůžek je toho důkazem. Jedině díky síti veřejných nemocnic a jeho kapacit jsme dokázali zvládnout pandemii.

Plán ministra potvrzuje trend, o kterém mluvím už delší dobu. A sice, že se ANO začíná radikálně sbližovat s ODS. Představitelé obou stran prohlašují, že by se jim spolupráce zamlouvala. Protože pandemií poraněná kořist v podobě českého zdravotnictví jim leží pod nohama. Za ČSSD jednoznačně říkám, že proti takovému plánu budeme tvrdě bojovat do poslední chvíle.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama