ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2010 11:19:00

Kardinál Vlk přispěl k dobrým vztahům se zahraničím

Kardinál Vlk přispěl k dobrým vztahům se zahraničím

Ministr zahraničí Jan Kohout ocenil kardinála Vlka.

Setkání proběhlo jen několik dní před tím, než kardinál Vlk předá úřad svému nástupci. Ministr zahraničních věcí Jan Kohout mu na konci jeho funkčního období poděkoval za přínos k rozvoji české společnosti, ale také za podporu dobrých mezinárodních vztahů.

Kardinál Vlk se na mezinárodním poli angažuje dlouhodobě. Pražský arcibiskup jako kardinál, který má své povinnosti také v rámci universální církve, přispívá k lepšímu porozumění mezi katolíky jednotlivých národů. Známý je jeho důraz na rozvoj a integraci Evropské unie, ale také jeho zásadní příspěvek ke smíření Čechů a Němců. Ministr zahraničních věcí Kohout hovořil s emeritním arcibiskupem pražským také o své plánované cestě do Vatikánu, která se má uskutečnit na konci dubna.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama