ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2010 10:30:00

V Kábulu bude konference ministrů zahraničí

V Kábulu bude konference ministrů zahraničí

Ministr Kohout jednal na Radě pro vnější vztahy EU.

Haiti, Chile a jejich obnova a koordinace humanitární pomoci po ničivých zemětřeseních, a dále Afghánistán, situace na Blízkém východě, Moldavsko, ale i otázky spojené s vytvářením Evropské služby vnější činnosti - to vše byla témata jednání Rady pro vnější vztahy a Rady pro všeobecné záležitosti, v pondělí 22.března v Bruselu. Za Českou republiku se jednání na úrovni ministrů zahraničí účastnil šéf české diplomacie Jan Kohout.

„Jedním z hlavních politických výsledků byla, v otázce Afghánistánu, koordinovaná snaha Evropské unie při implementaci akčního plánu a spolupráce s ostatními aktéry na místě, vojenskými i civilními, a příprava takzvané velké Mírové džirgy a konference ministrů zahraničí, která by se měla konat v Kábulu, v červnu tohoto roku," řekl ministr Kohout. „Pokud jde o Blízký východ, tak akcent byl položen především na roli Evropské unie jako stabilizujícího prvku, na její vyvážený přístup ke všem hráčům v tomto konfliktu tak, aby se vytvořily podmínky pro zahájení nepřímých mírových rozhovorů".

Dalším tématem bylo i vytváření Evropské služby vnější činnosti (ESVA), ve které Česká republika prosazuje rovnoměrné personální obsazení, které by respektovalo geografickou vyváženost a zaručilo dostatek zástupců za členské státy a za ČR.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama