ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2013 17:32:31

17 – číslo pro svobodnou a spravedlivou budoucnost

17 – číslo pro svobodnou a spravedlivou budoucnost

Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury vstupuje do předčasných voleb s číslem 17. S číslem, které je pro naše dějiny zlomové.

 A je to tady. Už vím, pod jakým číslem budu usilovat spolu s dalšími kolegy z hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury o zvolení do Poslanecké sněmovny v předčasných volbách. A mohu říct, že lepší číslo jsme si snad vylosovat nemohli. Sedmnáctka je v historii naší republiky jedním z nejdůležitějších čísel, která provází důležité změny a lemuje zlomová období.

17. listopad 1939, den, kdy se Adolf Hitler pomstil českým studentům za jejich veřejné protesty proti okupaci, které vyvrcholily o dva dny dříve na pohřbu Jana Opletala. Na Hitlerův rozkaz byly uzavřeny všechny vysoké školy, popraveno devět nejvyšších představitelů odbojného vysokoškolského hnutí. Dalších tisíc dvě stě studentů skončilo v koncentračních táborech. V reakci na tyto události byl v roce 1941 v Londýně vyhlášen 17. listopad za Mezinárodní den studentstva.

17. listopad 1989 a opět v hlavní roli studenti. Tentokrát jako jedni ze strůjců protestů a manifestací proti tehdejšímu režimu. Sametová revoluce, touha po změně, víra v lepší, a hlavně svobodnější zítřky a frustrace ze současné politické situace, která nedovolovala lidem svobodně se vyjádřit k čemukoli, nakoupit si čerstvou zeleninu, nebo se jet podívat do zahraničí, vyvrcholila revolucí, kde hlavní zbraní byly klíče od bytu namísto pěstí a pušek.

17. listopad 2013 je za dveřmi a mezi lidmi opět převládá oprávněná nespokojenost. Opět se nemohou svobodně vyjádřit, neboť média jsou vlastněna soukromými subjekty s politickými ambicemi a všechny příspěvky podléhají přísné censuře. Opět si nemohou nakoupit čerstvé a kvalitní potraviny, protože se prostě neprodávají. Za hranicemi už nám přezdívají odpadkový koš Evropy. Opět nemohou vycestovat do zahraničí, protože na to prostě nemají peníze.

Nedovolme, aby se historie opakovala a my opět nic nesměli, protože se to prostě nesmí! Bojujme za svobodu! Máme k tomu nejlepší příležitost. Stačí vzít do ruky hlasovací lístek s číslem 17 a vhodit jej do urny. Zvolme si hnutí, které nám dá opravdovou svobodu! Hnutí, které nám díky referendu dovolí rozhodovat o zásadních věcech přímo, každý sám za sebe. Hnutí, které nám umožní zvolit si přímo starostu, hejtmana, poslance. Hnutí, které nám umožní je následně odvolat, pokud se ukáže, že na zvolenou funkci nemají, ať už odborně, nebo morálně. Hnutí, které donutí politiky nést za svá rozhodnutí osobní odpovědnost. Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama