Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2019 15:04:00

Prošli jsme současný stav české a slovenské sociální politiky

Prošli jsme současný stav české a slovenské sociální politiky

Komentář na facebookovém profilu k setkání se svým slovenským protějškem

Nebudeme si nic namlouvat, některá pracovní setkání bývají ukrutně formální. Nikdy to ale nejsou ta, na kterých se objeví můj slovenský kolega Ján Richter. Kromě toho, že si nahlížíme pod pokličky, kdo co vaří, vždy mě nakazí svou věčně dobrou náladou.

Dnes jsme letem prošli současný stav české a slovenské sociální politiky: porovnali důchodové systémy a podporu rodin, což jsou pro nás oba velká témata. Nerodí se totiž dost dětí tam, ani tady. Z mnoha důvodů - v Česku pořád chybí flexibilní pracovní úvazky, sdílená místa, jesle a školky. V obou zemích pak dostupné bydlení pro všechny. A zatímco Slovensko je napřed v revizi dávek, my bodujeme navýšením příspěvků na péči.

Sečteno a podtrženo: když je jeden napřed, postrčí toho druhého. Nejen proto podporuji slovenský návrh, aby v Bratislavě vzniklo sídlo Evropského orgánu pro pracovní záležitosti. Musíme si pomáhat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama