Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.03.2021 15:28:28 - jari

Proč upřednostňujete KSČM?

Stan i Piráti s vámi chtěli jednat o podpoře nouzového stavu. Proč jste upřednostnili spolupráci s komunisty, kteří vás opět podrželi? Zkoušeli jste jednat i s ostatními stranami, které evidentně zájem měli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2021 16:33:40 - Jana Maláčová
ČSSD v rámci vlády spolupracuje pouze s hnutím ANO. S KSČM má podepsanou dohodu pouze Hnutí ANO. My tedy rozhodně KSČM neupřednostňujeme. Řadu zákonů se nám navíc povedlo prosadit hlasy z celého politického spektra.
Jednání o prodloužení nouzového stavu byla složitá a náročná. My se vždy snažíme jednat se všemi stranami, ale ne vždy jsou nám ochotné naslouchat. A navíc jejich připomínky jsou mnohdy neuskutečnitelné. Vzpomeňte si na jednání o nouzovém stavu v únoru, kdy nakonec nebyl prodloužen. Hejtmani z ODS apelovali na vedení jejich strany a zástupce v parlamentu, aby se ODS s vládou na podpoře nějak domluvila. Poslanci za ODS však vlastním hejtmanům nenaslouchali.
A pokud je tedy KSČM jedinou stranou, která je ochotná o nouzovém stavu jednat, nezbývá premiérovi, resp. vládě nic jiného.