Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2019 21:22:00

Staří bardi a ohrané písničky nezaujmou

Staří bardi a ohrané písničky nezaujmou

Komentář na facebookovém profilu k atraktivnosti ČSSD pro mladou generaci

 Proč sociální demokracie není pro mladé lidi tak “sexy” jako v jiných evropských zemích? O tom jsme se včera bavili s Mladými sociálními demokraty a domluvili se, že budou radikálnější v programu – tak, jako to dělají třeba Jusos v Německu. Přitáhnout mladou generaci je úkol právě pro MSD. Přiznejme si, že staří bardi a ohrané písničky nezaujmou.

Základy a poslání sociální demokracie se ale nemění. Když měli mladí ve dvou větách popsat, co je pro ně sociální demokracie, ozývaly se evergreeny: férová mzda za poctivou práci, dostupná zdravotní péče a bydlení, kvalitní vzdělání, důstojné důchody nebo třeba ochrana životního prostředí. Všechny generace sociálních demokratů se shodnou v jednom – když se člověk dotkne dna, stát mu musí pomoci, aby se od něj dokázal zase odrazit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama