Jaromír Dědeček

  • ANO 2011
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2022 22:59:02

Podal jsem trestní oznámení na Markétu Pekarovou Adamovou

Podal jsem trestní oznámení na Markétu Pekarovou Adamovou

Takže přátelé, jak jsem sliboval, tak jsem dnes učinil. První krok hotov ... a určitě ne poslední.

Podal jsem trestní oznámení ve věci příspěvku, který byl zveřejněn dne 28. 9. 2022 ze strany paní Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České Republiky, na jejím profilu na síti Facebook. 

V uvedeném příspěvku paní Pekarová Adamová uvedla:„Lidé z ANO by chtěli využít Senát jen jako úkryt před vězením. Tomáš Czernin tam bojuje za svobodnou a demokratickou budoucnost naší země. Ještě váháte? Nenechme Babiše ukrást Senát. Druhé kolo voleb je už v pátek a sobotu.“

Z uvedeného příspěvku vzhledem k datu jeho zveřejnění a obsahu jednoznačně vyplývá, že je namířen proti kandidátům politického hnutí ANO 2011 do voleb do Senátu Parlamentu České republiky v roce 2022, resp. každému jednotlivému kandidátovi, který se v rámci II. kola uvedených voleb ucházel o zvolení.

Mezi tyto kandidáty patřím i já a tím, že je v uvedeném příspěvku v jeho další části zmíněn výslovně pan Tomáš Czernin, který byl mým protikandidátem v rámci druhé kola voleb do Senátu Parlamentu ve volebním obvodě č. 37 Jičín, a jemuž daným příspěvkem paní Pekarová Adamová naopak vyjadřovala podporu, domnívám se tak, že tento příspěvek byl mířen především proti mojí osobě.

Obsah uvedeného příspěvku, zejména část „Lidé z ANO by chtěli využít Senát jen jako úkryt před vězením.“ považuji:

- za zcela nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit vážnost uvedených kandidátů, zejména pak moji, u spoluobčanů,

- za lživé obvinění uvedených kandidátů, resp. moji osoby, že se dopustili trestného činu, a tudíž chtějí „využít Senát jen jako úkryt před vězením“,

- za veřejné podněcování k nenávisti k uvedeným kandidátům pro jejich politickou příslušnost.

Na základě výše uvedeného, tak v předmětném jednání (zveřejnění příspěvku) spatřuji zejména naplnění znaků trestného činu Pomluvy dle § 184 trestního zákoníku, trestného činu Křivého obvinění dle § 345 trestního zákoníku a dále trestného činu Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod dle § 356 trestního zákoníku.

Tak uvidíme, co na to policie a pak budeme pokračovat dál.Tohle já opravdu spát nenechám.Pekarová zcela zjevně zneužívá svojí vysoké politické funkce a rozdmýchává zlobu. Je jasné, že zavádějícím zobecněním chtěla poštvat lidi proti kandidátům hnutí ANO. Svým výrokem chtěla záměrně dehonestovat kandidáty.
Pokud si toto dovolí někdo v třetí nejvyšší ústavní funkci, kam až to bude pokračovat?!
Už těch útoků a rozeštvávání společnosti z její strany bylo dost a tohle si já osobně rozhodně líbit nenechám.


Jaromír Dědeček
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama