Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2018 16:06:00

Je s podivem, že poslanci, zvolení občany ČR do EP, nehájí jejich zájmy

Je s podivem, že poslanci, zvolení občany ČR do EP, nehájí jejich zájmy

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2018 k finančnímu rámci EU na období 2021 - 2027

 Děkuji, pane předsedající, děkuji za slovo.

Já tady nechci hovořit o panu Peksovi ani o Pirátské straně. Já bych chtěl mluvit sám za sebe a za nás obecně. Nás volili občané České republiky, nebo nás volili Afričané? My hájíme zájmy občanů, kteří nás volili, nebo hájíme zájmy těch, kteří se chystají do Evropy přijít? Já jsem u vytržení z toho, jak se tady vede diskuse. A já vnímám to, jestli máte chuť hájit zájmy Afričanů, je možné udělat tu migraci opačně, přijďte do Afriky, kandidujte za Afričany a hajte jejich zájmy. Já hájím občany České republiky a to je mojí povinností a to jsem také přísahal, když jsem stvrzoval přísahu poslance České republiky.

Je mi s podivem, že poslanci, kteří byli voleni občany České republiky do Evropského parlamentu, nehájí jejich zájmy. Já se od nich chci distancovat, veřejně se distancuji od těchto postojů a vyzývám, abychom hájili zájmy občanů České republiky a podívejte se na průzkumy, co si přejí občané České republiky: 94 % lidí je proti tomu, abychom se otvírali nějaké migraci. My popíráme fungování právních států, jestliže každý, kdo chce, se sebere a přejede někam jinam a bude využívat výhody toho systému, tak potom zrušme státy, bude tady anarchie. Ano, tomu rozumím. Vám se líbí anarchie. Mě ne. Mě se líbí systém a pořádek. A znovu říkám, kandidoval jsem za občany České republiky a budu hájit jejich zájmy.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama