Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2019 7:31:00

Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která umožní hledat přirozená řešení

Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která umožní hledat přirozená řešení

Zlínský kraj zahájil cyklus vzdělávání pro ředitele škol o palčivých problémech současnosti.

 Přivítáním odborníka světového významu – egyptologa Miroslava Bárty, ředitele Českého egyptologického ústavu, který se zabývá vývojem starověkých civilizací a také příčinami jejich kolapsů, zahájil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek společně s radním pro školství Petrem Gazdíkem vzdělávací cyklus pro ředitele krajských škol. Přednáška s následnou besedou se konala v prostorách Střední průmyslové školy Otrokovice.

„Úkolem školství není jen budovat sály a zateplovat školy, ale dát také ředitelům škol informace, které jim pomůžou dobře školy řídit a správně vzdělávat v době, kdy společnost vymírá. Chceme ve školách vytvářet atmosféru, která lidem umožní hledat správná přirozená řešení a nenechat se zotročovat byrokracií," řekl hejtman Jiří Čunek.

Pozvání profesora Bárty nebylo náhodné. Tento uznávaný egyptolog a archeolog se zabývá mimo jiné také studiem příčin kolapsů vyspělých civilizací a své poznatky prezentuje nejen ve vědeckém prostředí; přednáší také pro manažery světových firem či pro americkou armádu.

„Považuji za důležité dát ředitelům škol příležitost osobně se setkat s lidmi jako je Profesor Bárta, který je na pozici světové vědy a zároveň je ve světě vnímán jako výkladní skříň české vědy. Tento formát setkávání je pro osobnostní rozvoj lidí, kteří zodpovídají za vzdělanost mládeže důležitější, než se seznamovat jen s legislativními změnami nebo s tím, jak žádat o dotace," řekl radní Petr Gazdík.

Zlínský kraj bude podle Petra Gazdíka podobné přednášky pro ředitele škol s besedami nyní organizovat dvakrát ročně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama