Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2017 5:34:00

Snažte se být médiem objektivním a pravdivým

Snažte se být médiem objektivním a pravdivým

V pořadí čtrnáctá regionální stanice Českého rozhlasu začala vysílat ve Zlínském kraji. Po šedesáti letech, kdy má Český rozhlas ve Zlíně svou redakci, začala vysílat samostatná stanice pod značkou Český rozhlas Zlín.

 „Snažte se být médiem objektivním a pravdivým,“ popřál stanici hejtman Jiří Čunek.

Redakce sídlící ve vile Jana Antonína Bati se dosud podílela na vysílání sesterského Českého rozhlasu Brno, který svým vysíláním Zlínský kraj pokrýval. Úderem jedenácté hodiny ale čtyři vysílače v kraji začaly místo brněnského vysílání šířit to zlínské. Vysílání zahájil generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral společně s hejtmanem Zlínského kraje Jiřím Čunkem, prvním hostem vysílání se stal hudebník Jiří Pavlica.

„Regionální vysílání je alfou a omegou vysílání veřejnoprávního rozhlasu. I tím zřízením zlínského studia jdeme blíže k posluchačům, občanům. Lidé chtějí vědět, co se děje v jejich okolí," řekl René Zavoral. „Já mám radost z toho, že Český rozhlas bude šířit mnohem více zpráv, které jsou z našeho kraje," doplnil hejtman Jiří Čunek.

Prozatím bude zlínské studio vysílat samostatně ve všední dny mezi pátou a devátou ranní pořad Dobré ráno, Moravo!, mezi jednou a čtvrtou odpolední pořad Rendes-vous a od pěti do šesti zpravodajský pořad Den ve Zlínském kraji. Po celý den bude stanice vysílat vlastní zpravodajské relace. Ostatní program bude prozatím společný a vysílaný z Českého rozhlasu Brno. Posluchači tak nepřijdou o oblíbené pořady jako je dopolední Apetýt nebo Srdcovky Zdeňka Junáka, či o pořady s blahopřáním Morava, krásná zem ani o víkendové Blahopřání s písničkou.

Český rozhlas Zlín vysílá prostřednictvím vysílačů Zlín – Tlustá hora na 97,5 FM, Vsetín – Bečevná na 89,5 FM, Uherský Brod – Černá hora na 107,3 FM a Uherské Hradiště – Jalubí na 99,1 FM. Poslouchat lze i prostřednictím internetových stránek, kde je možné dění ve studiu sledovat i na webových kamerách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama