Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2017 8:36:00

Věřím, že ještě tato vláda rozhodne o vypořádání majetku v areálu Vrbětice

Věřím, že ještě tato vláda rozhodne o vypořádání majetku v areálu Vrbětice

Směna či prodej pozemků v areálu bývalých muničních skladů ve Vrběticích by mohla být vyřešená do konce roku.

 Novinářům to řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek na tiskové konferenci, kterou v areálu muničního skladu uspořádal velitel zásahu plk. JUDr. Jaromír Tkadleček, ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje.

„Především bych chtěl poděkovat všem příslušníkům policie a hasičského záchranného sboru za odvedenou práci," řekl v úvodu hejtman Jiří Čunek a pokračoval: „Na probíhající práce ve vojenském areálu se mohu dívat prostřednictvím vlastních zkušeností bývalého pyrotechnika. Proto bylo z mého pohledu důležité nastavení tří základních cílů. Za prvé bylo potřeba požádat vedení policie a pyrotechniky, aby v žádném případě nepodléhali jakémukoliv tlaku médií, starostů, politiků ve smyslu urychlení záchranných prací na úkor bezpečnosti. Jakákoliv ztráta či zranění totiž vůbec nestojí za to, abychom toto území museli vyčistit o měsíc dřív nebo později. To bylo z mého pohledu prioritní. Dále jsem vnímal jako důležité, aby firmy, které mají své podnikání na území areálu, mohly pokračovat ve své činnosti a neměly ekonomické ztráty. Posledním cílem bylo, aby Vojenské lesy a statky, na základě dohody, která byla učiněna, začaly co nejrychleji vyřizovat převod soukromých majetků, lesů, které tady jsou a to buď výměnou, nebo prodejem. Tyto práce se zdržely, protože znalci se nemohli volně pohybovat po území. Pomohli jsme si drony, díky kterým znalci majetek ocení tak aby v nejbližší době mohla vláda rozhodnout o tom, zda majetky budou směněny či zaplaceny. Tím se uvolní tlak u jednotlivých fyzických a právnických osob, které v areálu vlastní mnoho hektarů lesa, mají úvěry, nicméně nemají příjmy. Tito lidé jsou ve velkém finančním tlaku. Já pevně věřím, že ještě letos tato vláda rozhodne o tom, jakým způsobem se majetek vypořádá," uzavřel hejtman.

Majitelé se ke svým pozemkům po výbuchu dvou skladů s municí v roce 2014 nedostanou, areál je oplocen a střežen. Likvidace munice, která je po výbuších rozeseta po areálu, by mohla skončit v polovině příštího roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama