Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2017 11:41:00

Základní vojenská služba byla zrušena neuváženě

Základní vojenská služba byla zrušena neuváženě

Projev na 9. schůzi Senátu dne 17. srpna 2017 k návrhu zákona o branné povinnosti

 Pane předsedo, pane poslanče, kolegyně, kolegové.

K tomuto návrhu cítím potřebu jen uvést, že vzhledem k tomu, že jsem přesvědčen, že branná všeobecná povinnost v naší zemi byla zrušena velmi neuváženě, teď samozřejmě mě nechytejte za slovo, protože ona pořád existuje, jak všichni víme, nicméně základní vojenská služba byla zrušena jistě neuváženě, měla být zkrácena. A protože jsem přesvědčen, že nejenom pro výchovu těchto mladých mužů, ale pro obranu vlasti je potřeba takto mladé lidi u nás vychovávat a vzdělávat, tak toto je jeden z dalších kroků, který k tomuto směřuje. Jsem přesvědčen, že do několika let se stane nevyhnutelným to, co jsem řekl na začátku. Vidíme to ve světě všude kolem sebe.

Takže panu poslanci a těm, kteří zlepšují postavení vojáků, tedy záloh, kteří přispívají k celkovému vědomí o tom, že se musíme umět bránit sami, tak za to mu děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama