ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2011 19:36:30

Sportovci zvítězili, děkujeme!

Sportovci zvítězili, děkujeme!

Děkuji všem poslankyním a poslancům, kteří dnes v rámci hlasování o zdanění hazardních her podpořili pozměňovací návrh sněmovního rozpočtového výboru.

Děkuji všem poslankyním a poslancům, kteří dnes v rámci hlasování o zdanění hazardních her podpořili pozměňovací návrh sněmovního rozpočtového výboru, který může zajistit českému sportu pro příští léta více než dvě miliardy korun ročně, které půjdou na podporu a rozvoj českého sportu z loterijních a jiných podobných her. Peníze poputují do rozpočtu ministerstva školství, které by je mělo investovat právě do podpory sportu.

V minulých týdnech jsem členy poslanecké sněmovny opakovaně veřejně vyzval k podpoře této změny, která na rozdíl od původní koaliční dohody zajistí lepší budoucnost českého sportu. Jsem za to upřímně rád.

Připojil jsem se k akci Sdružení sportovních svazů ČR, které iniciovalo hnutí „Hvězdy nepadají z nebe“, v rámci něhož byla do Poslanecké sněmovny odeslána i Výzva českých sportovců poslancům Parlamentu ČR, kterou podepsaly desítky sportovních ikon. V rámci kampaně pro zlepšení finanční situace českého sportu jsem se proto s představiteli této iniciativy dohodl na aktivní podpoře, podle mého názoru, dobré věci. Před dnešním klíčovým hlasováním jsem proto všem dvěma stům poslanců a poslankyň rozdal žlutá trika s logem akce „Hvězdy nepadají z nebe“. Byl to poslední možný tichý apel na svědomí všech členů Poslanecké sněmovny. Jak se následně ukázalo, společně jsme dosáhli úspěchu.

Přílohou tiskové zprávy jsou fotografie z rozdávání žlutých triček s logem iniciativy „Hvězdy nepadají z nebe“.

Jiří Šlégr, poslanec
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama